CUBE

SIA „UNICREDIT LEASING“ LIETUVOS FILIALAS PRIVATUMO POLITIKA

2018 m. gegužės 11 d.

Šiose taisyklėse Jūs rasite informaciją, kokius Jūsų duomenis renkame, ką su jais darome ir kokiais atvejais atskleidžiame kitiems. Mes skiriame ypatingą dėmesį Jūsų duomenų apsaugai ir keliame aukščiausius reikalavimus privatumo politikai. Apie privatumo politikos pakeitimus ir atnaujinimus informuosime www.unicredit.lt 

  • 1. Kaip renkame jūsų duomenis?

    Jūsų duomenis renkame trejopai:

    • jums naudojantis mūsų interneto svetaine ar įvedant informaciją joje;
    • jums kreipiantis dėl lizingo, kredito ar draudimo ar už juos mokant;
    • jums nesumokėjus lizingo įmokų.

    1.1. Jūsų pateikiama informacija:

    • vardas, pavardė, asmens kodas;
    • pašto adresas;
    • mobiliojo telefono numeris;
    • darbovietė, pareigos, kiek laiko dirbate;
    • el. pašto adresas;
    • grynosios mėnesio pajamos;
    • mėnesio išlaidos;
    • papildomų pajamų šaltiniai;
    • duomenys apie kitus turimus lizingus;
    • banko sąskaitos numeris;
    • paskutiniųjų 12 mėnesių banko sąskaitos išrašas;
    • paskutiniųjų 6 mėnesių valstybinio socialinio draudimo įmokų suma;
    • ryšys su politikoje dalyvaujančiais ar kitas svarbias viešas pareigas užimančiais asmenimis.

    1.2. Informacija, kurią gauname apie Jus

    1.1.2. Kredito istorija

    Remiantis Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu, gavę lizingo paraišką, privalome įvertinti Jūsų kreditingumą. Siekdami įvertinti Jūsų kreditingumą, gauname informaciją iš šių institucijų (įskaitant, bet neapsiribojant valstybiniais registrais):

    • UAB „Creditinfo Lietuva“;
    • VĮ „Registrų centras“;
    • VĮ „Regitra“;
    • Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba (SODRA);
    • mokesčių inspekcija (VMI);
    • kiti viešieji registrai, priklausomai nuo finansuojamo turto, kurie nurodyti lizingo paraiškoje .

    1.1.3. Veiksmai mūsų interneto svetainėje

    Siekdami pagerinti paslaugų kokybę ir pagreitinti svetainės veikimą bei lizingo suteikimo procesą, mes ir mūsų partneriai renkame anoniminius slapukus ir saugome juos ne ilgiau nei 12 mėnesių. Ši informacija yra anonimiška.

  • 2. Kodėl renkame Jūsų duomenis?

    Kokius duomenis ir kokiais tikslais juos renkame sužinosite paspaudę čia

  • 3. Kaip analizuojame Jūsų duomenis?

    Mes naudojame automatines priemones įsitikinti, kad veikiate sąžiningai, ir įvertinti Jūsų kreditingumą, kad galėtume kiek įmanoma greičiau suteikti jums lizingą. Tai leidžia mums nuspręsti, ar galime jums paskolinti, kiek ir kokiomis sąlygomis. Jums tai naudinga tuo, kad galime atsižvelgti į individualius Jūsų duomenis ir pritaikyti lizingo sąlygas pagal Jūsų poreikius. Toliau aprašytas procesas trunka apie tris darbo dienas. Deja, jei nesutinkate su toliau aprašyta automatinio sprendimų priėmimo tvarka, negalėsime įvertinti Jūsų kreditingumo, apskaičiuoti lizingo sąlygų ir paskolinti lėšų.

    Spręsdami dėl lizingo, veiklos nuomos ar paskolos suteikimo ir nustatydami šių sandorių sąlygas, naudojame algoritmą analizuoti Jūsų duomenis pagal Lietuvos banko patvirtintus Vartojimo kredito gavėjų kreditingumo vertinimo ir atsakingojo skolinimo nuostatus bei SIA „UniCredit Leasing“ Lietuvos filialo generalinio direktoriaus patvirtintas vartojimo kredito gavėjų kreditingumo vertinimo taisyklės. Jei atsisakytume suteikti jums lizingą, veiklos nuomą ar paskolą galite paprašyti paaiškinti tokį atsisakymą, kaip aprašyta 6 skyriuje.

    Jei norite sužinoti, kokius duomenis gauname iš kredito biurų ir skolininkų duomenų bazių, prašome susisiekti su jais:

    UAB „Creditinfo Lietuva“

    Įmonės kodas: 111689163

    Adresas: A. Goštauto g. 40A, LT 01112 Vilnius

    www.manocreditinfo.lt, tel.: (8 5) 2394131

    Duomenų apsaugos pareigūno kontaktai:  duomenu.apsauga@creditinfo.lt

  • 4. Kam atskleidžiame Jūsų duomenis?

    Esame įgyvendinę įvairias priemones ir paslaugas, palengvinančias bendradarbiavimą ir informacijos teikimą. Todėl atskleidžiame šiuos Jūsų duomenis:

    • Jūsų sutartį ir kontaktinę informaciją automobilių pardavėjams, kurie mums pateikė Jūsų paraišką;
    • Jūsų vardą, pavardę, asmens kodą draudimo bendrovei, pavyzdžiui, SE „Ergo Insurance“ Lietuvos filialas;
    • Jūsų vardą, pavardę, asmens kodą draudimo bendrovėms, jei Jūs sutikote gauti draudimo pasiūlymus lizinguojamam automobiliui;
    • Jūsų vardą, pavardę, asmens kodą ir informaciją apie pavėluotą mokėjimą Lietuvos Banko kredito registrui pagal Asmens duomenų apsaugos įstatymo nuostatas;
    • Jūsų lizingo bylos duomenis archyvui ir skolos išieškojimo paslaugos teikėjui;
    • Jūsų kontaktinę informaciją komunikacijų ir IT paslaugų teikėjams lizingo administravimo tikslais.

    Jums nesumokėjus lizingo įmokų pagal lizingo sutarties sąlygas, spręsime dėl būtinybės kreiptis į skolų išieškojimo specialistus. Tokiu atveju, Jūsų asmens duomenis tvarkysime, siekdami užtikrinti savo teisėtą interesą atgauti lėšas. Jei nuspręsime Jūsų skolą perduoti skolų išieškojimo paslaugų teikėjui, jam pateiksime Jūsų vardą, pavardę, visus kontaktinius duomenis, lizingo sutarties kopiją, paskolos sutarties kopiją, veiklos nuomos sutarties kopiją su visais jų pakeitimais ir informaciją apie visus ankstesnius mokėjimus.

  • 5. Kaip saugome Jūsų duomenis?

    Esame įdiegę griežtą IT infrastruktūros naudojimo ir prieigos politiką, paremtą būtinybės žinoti ir mažiau privilegijuotos prieigos principais. Siekdami užtikrinti, kad visi Jūsų asmens duomenys būtų konfidencialūs ir saugūs, asmens duomenis šifruojame, naudojame ugniasienes, įsibrovimo aptikimo bei prevencijos sistemas. Reguliariai testuojame savo sistemas ir peržiūrime atitinkamas politikas, siekdami užtikrinti, kad mūsų IT apsaugos priemonės būtų vienu ėjimu toliau nei galimos grėsmės.

    Jūsų asmens duomenis šaliname vadovaudamiesi šios Privatumo politikos 2 dalyje išdėstytomis taisyklėmis. Jei Jums dar nėra 13 metų, bet užpildėte lizingo paraišką, iš savo sistemų pašalinsime visus Jūsų duomenis per tris metus.

  • 6. Kokios yra Jūsų teisės?

    Mes tvarkome Jūsų duomenis, todėl Jūs turite teisę žinoti, ką ir kaip su jais darome, taip pat kai kuriais atvejais prašyti sumažinti tvarkymo apimtį. Jūs galite:

    - nemokamai gauti mūsų turimus savo asmens duomenis, sužinoti duomenų tvarkymo tikslą ir pagrindą;

    - nemokamai atsisakyti gauti reklamą;

    - nemokamai keisti savo kontaktinę informaciją;

    - nemokamai pateikti naujausią informaciją apie savo pajamas ar išlaidas;

    - nemokamai paprašyti nenaudoti tam tikrų Jūsų duomenų;

    - nemokamai gauti savo duomenis;

    - nemokamai pašalinti savo duomenis iš mūsų sistemos;

    - prašyti paaiškinti atsisakymą suteikti lizingą.

    Už Jūsų duomenų tvarkymą atsako SIA „UniCredit Leasing“ Lietuvos filialas, įregistruotas Lietuvos Respublikoje, adresas Konstitucijos pr. 29, 1 aukštas, LT-08105 Vilnius, Lietuva. Į visus Jūsų klausimus, susijusius su Jūsų duomenų naudojimu bendrovėje „UniCredit Leasing“, atsakys kvalifikuotas asmens duomenų apsaugos specialistas (-ė) Katrine Plavina. Su juo (ja) galite susisiekti el. paštu privacy@unicredit.lt. Prašome kuo išsamiau aprašyti klausimą. Duomenų apsaugos specialistas Jums atsakys per 30 kalendorinių dienų.

    Mūsų veiklą asmens duomenų apsaugos srityje kontroliuoja Lietuvos valstybinė duomenų apsaugos inspekcija. Prieš kreipiantis į inspekciją dėl konsultacijos ar su skundu, kviečiame susisiekti su mūsų asmens duomenų apsaugos specialistu, kad Jūsų klausimas būtų išspręstas kiek įmanoma greičiau.